Nagy lényhatározó

Plajbászok

2018. november 09. - Nagy Vendel

Igazán félelmetes történetet osztott meg olvasóival egy babóföldi hetilap. Az újságnak egy helyi lakos mesélte el, miként rabolták el otthonából az idegenek.

Búgó Aranka aznap este sokáig dolgozott, cetet ámbrázott, vajat köpült, harci botokat hegyezett, mikor is hirtelen erős fáradság tört rá. Úgy döntött, fürdés és fogmosás nélkül, ecetszagúan szenderül mély álomba.

Azonban ennek az álomnak hamarosan vége szakadt, mikor hatalmas neonkék fény tört be szobája ablakain, ami megmerevítette őt. Nem sokkal később különös alakok jelentek meg kolbász alakú fényoszlopokban, legalább hatan, de lehet, hogy kilencen.

Hangok nélkül, néha egy-egy nyögés kíséretében tudatták Arankával, hogy a Gebulon csillagkép 80.bolygójáról érkeztek, majd odasiklottak az ágyhoz és fölé hajoltak. Here csattant, kula kattant, égszakadás, földindulás, szivárványszín fényoszlopok, nyögések és hörgések, sikolyok és dugolyok,zúgás,búgás,köpülés, korgás,morgás,zendülés - aztán hirtelen nagy csend és sötét borult Arankára. 

060-featured.jpg

(Fantomrajz a plajbászokról)

Végül Aranka felébredt és megdöbbenten vette észre, hogy több, mint 10 órán át tartott a döbbenetes találkozás. 

Látogatók a Tyúk-ködből

A most következő fényképet egy neve elhallgatását kérő, hoponopói földműves készítette tanyáján.A képen az általa "gabonakoboldoknak" nevezett alakok láthatóak.A földműves többször is látta őket földjein, később már kamerával ment vissza, hátha lencsevégre sikerül kapni őket.

Az elmosódott, de éles fényképen jól látható a két alak, amint kinéznek a kukoricás takarásából. A két lény bemutatkozott a férfinak, elmondták, hogy a Tyúk-köd 8. bolygójáról érkeztek, hatalmas szekér alakú űrszekéren, amit fanszőr rotor hajt.Érkezésük céljáról nem beszéltek, de azt elárulták, hogy aki elindul, az megérkezik. A két idegen testét oboa-vörös szőr fedte és átható kannás bor szagot árasztottak.  Gyíkbőr szandáljuk öblösen csattogott a kukoricásban, erre figyelt fel a férfi legelőször - de nem először.

lenyek.jpg

(A földműves fotója)

2.jpg

(A földműves fotója)

Csíborgok

A kekszburgi jövevény

A Gabona köd 3.bolygója, a Tiboh bolygó lakói a csíborgok.A híres Toklász Tanács irányítja a bolygót - elnöke a kegyetlen Zámborg. Zámborg fia, Tibó hajóbalesetet szenvedett a Föld nevű bolygó közelében, ennek következtében gomba-alakú csillaghajójának kényszerleszállást kellett végrehajtania. A történelmi pillanatot megörökítette Olajos Lajos, kekszburgi közmunkás.

A férfi hamarosan telepatikus kapcsolatot létesített a baleset következtében érthetően igen ingerült idegennel, aki többszöri felszólításra sem reagált. A fejemben hallottam a hangját - nyilatkozta Lajos. Elmesélte, hogy azért indult el a csillagközi útra, hogy betömjön egy fekete lyukat. Útközben kitört rajta a Q-láz és elvesztette az irányítást hajója felett.

- Én megsajnáltam, mondom adok benzint, de mondta, hogy az ő űrhajóját finomított kruton hajtja, amit zsellérlegyek bányásznak a messzi Omnia bányáiban.

Az idegen kért egy zsebkendőt és egy zacskó parmezánt, majd kiszedett egy fűszálat a szájából, lerázta a szart fényes holdjárójáról majd egyenesen Lajos szemeibe nézett, Lajos pedig lefényképezte Gnominó 100-as kamerájával.

ufo_pod_1.jpg(A megdöbbentő fotó és a még megdöbbentőbb döbbenet)

A vakuvillanást követően Tibó viselkedése zavarodottá vált, vélhetően egyértelmű fenyegetésnek vette Lajos cselekedetét. Felemelte középső ujját,majd a férfi verejtékes homlokára tette. Lajos már csak egy fényvillanásra és erjedt káposzta szagra emlékszik, nem tudja, hová távozhatott a titokzatos idegen.

Lajos a fényképet eljuttatta a kekszburgi ufó klubnak, akik bebizonyították, hogy a felvétel eredeti, nem manipulálta senki. Az esetről film is készült, Dolf Lumpen főszereplésével.

 

Bambulánok

A bambulánok a Cirbolya-galaxis közepén, a Bambula bolygón élik felettébb érdektelen mindennapjaikat. Bolygójukat egyszer majdnem elpuszította egy Krokolya flotta, akik a galaxis széléről érkeztek ártó szándékkal.

Hogy is néz ki egy kifejlett bambulán? Nagy fülek, szőrös test, ványadt segg, betokosodott orrlukak és vastag ovális száj.
122649465-6158ad0a-0b9b-4711-844e-8eb4fd2753dc_1.jpg

(Ó-zsíbár ábrázolás egy bambulánról, harci öltözetben) 

Sajnos a bambulánok manapság már nagyon kevesen vannak, sokan csatlakoztak a Krokolya flottához, mások pedig elindultak meghódítani a szomszédos Ilonka néni bolygót. A megmaradt bambulánok ördögi terveket forralnak az egész galaxis elpusztítására, a Krokolya flotta bedarálására, majd más, szomszéd galaxisok meglátogatására és kiszipolyozására.

Fővezérük Zsíros Ámpián, aki közel 1000 éve uralkodik. Népe sokszor fellázadt ellene és próbálta eltenni láb alól, de Ámpián elpusztíthatatlannak bizonyult. Cselszövéseivel és hazugságaival végül behálózta a bambulánokat, akiknek később már saját gondolatuk sem maradt.

(A történetet egy putnokföldei lakos mesélte el, akinek egy bambulán mesélte el, akit száműztek a Földre, mivel megtagadta Zsíros Ámpiánt, mint uralkodót.)

Lammaszturki herelények

A Lammaszturk bolygó a Digóta-rendszer legtávolabbi pontján, az Ölyv-öv legkeletibb csücskében található. Felszínén 500 celciusfok uralkodik, gázokat lövellő vulkánok borítják. A Lammaszturk lakói, a herelények 600 évig élnek, gyapjat esznek és köpült tejet isznak. Rendszerint arccal lefelé alszanak a forró homokon. Izzadt, herezacskó - szerű testükről kapták az elnevezésüket, mely a magas felszíni hőmérséklethez szokva hol zsugorodik, hol megnő, a rajta lévő szőrök védik őket a 800 km/órás széltől, mely csak délben fúj. Utódjaik rendszerint lepárlással születnek, majd zacskóban nevelkednek, míg ki nem szakítják azt. A kis herelények meglehetősen zabolátlanok és koordinálatlanok, sajnos sokszor megesik, hogy beszédülnek egy-egy lammaszturki forró forgóba, ahonnan már nem tudnak kilötykölődni, így nem sokan élik túl a gyermekkort.

A kifejlett lammaszturkiak 6 méter magasak, szemük csík, szájuk hatalmas, melyből két fog áll előre, amivel eltépik az ételt, mely általában a helyi elsoványodott pondrókból áll. Hajuk nincs, fülük hegyes, orruk nagy és kifejlett, mellyel akár 1000 méterről is megérzik a különböző szagokat. Ruházatuk általában egy hatalmas pamutfecske, melyet a lammaszturki csöpik varrnak (ők egy alsóbbrendű réteg, a kifejletlen herelények egy csoportja).

photo.jpg

(Ő herelény-e vagy nem-e?)

Ízelítőül egy szemtanú beszámolója, aki találkozott egy lammaszturkival:

„Este 10 körül épp a fürdőszobában guggoltam, mikor legnagyobb meglepetésemre elment a villany. Megijedtem, kisiettem a ház mögé, hogy visszakapcsoljam az áramot, mikor a nagy sötétségbe egy hatalmas, herezacskó formájú alak rajzolódott ki előttem, izzadságszag kíséretében.  Sikítani akartam, de nem jött ki hang a torkomon, mert a lény a számra tette a szőrét és azt mondta: - Cccccccssss! Ijedtembe görcsöt kaptak a lábaim is, és csak álltunk ott a lénnyel hosszú percekig, majd elengedett a szorításából, elszaladt és bebukfencezett egy szivar alakú űrhajóba, mely addig a házam mögötti kukoricás takarásában volt. Az űrhajó roppantott egyet, egy pillantra láttam is az ablakában a lényt, majd egy szivárvány sugár kíséretében elszáguldott.” – I.József, balatonfenyvesi lakos.

Dudoárok

A Punoid-galaxis peremén, a Koton-körben, a Duda bolygón élnek a dudoárok. Felfedezésüket nehezítette a Koton-körben 1000 km/h-val száguldó betyárkörték jelenléte, melyek beárnyékolták a bolygót, s ezáltal szinte láthatatlanná tették azt a kutatók számára.

2b5d7by.jpg

:O

Valószínűség szerint a dudoárok békés lények, rozsdával és mogyoróval táplálkoznak, felböfögött vizet isznak, utódjaikat kínai műszálas zokniban nevelik. Csapatokban járnak - kelnek, potenciális fenyegetés számukra a bolygón élő 6 méteres Zsúgor egér, ami földalatti járatokat váj, és gyakran elejt egy-egy kósza dudoárt.

e0csq.jpg

(Akár így is nézhet ki egy dudoár)

A történelem során egy darab dudoár leszállást jegyeztek fel, aminek több szemtanúja is volt az 1950-es évek elején egy faluban. A határmenti fegyvesek fölött vörös izzás tűnt fel, majd hangrobbanás kíséretében egy brokkoli alakú űrhajó jelent meg, melynek teteje nyitott volt és idegen lények integettek le belőle a falu lakóira. Mikor az űrhajó eltűnt, alatta meghajoltak a fák, kiégtek a bokrok és állott halszag terjengett. Egy lakó feljegyezte és lerajzolta a dudoár leszállást, valamint megörökítette az egyik vadul integető lényt.