Nagy lényhatározó

Lammaszturki herelények

2018. október 19. - Nagy Vendel

A Lammaszturk bolygó a Digóta-rendszer legtávolabbi pontján, az Ölyv-öv legkeletibb csücskében található. Felszínén 500 celciusfok uralkodik, gázokat lövellő vulkánok borítják. A Lammaszturk lakói, a herelények 600 évig élnek, gyapjat esznek és köpült tejet isznak. Rendszerint arccal lefelé alszanak a forró homokon. Izzadt, herezacskó - szerű testükről kapták az elnevezésüket, mely a magas felszíni hőmérséklethez szokva hol zsugorodik, hol megnő, a rajta lévő szőrök védik őket a 800 km/órás széltől, mely csak délben fúj. Utódjaik rendszerint lepárlással születnek, majd zacskóban nevelkednek, míg ki nem szakítják azt. A kis herelények meglehetősen zabolátlanok és koordinálatlanok, sajnos sokszor megesik, hogy beszédülnek egy-egy lammaszturki forró forgóba, ahonnan már nem tudnak kilötykölődni, így nem sokan élik túl a gyermekkort.

A kifejlett lammaszturkiak 6 méter magasak, szemük csík, szájuk hatalmas, melyből két fog áll előre, amivel eltépik az ételt, mely általában a helyi elsoványodott pondrókból áll. Hajuk nincs, fülük hegyes, orruk nagy és kifejlett, mellyel akár 1000 méterről is megérzik a különböző szagokat. Ruházatuk általában egy hatalmas pamutfecske, melyet a lammaszturki csöpik varrnak (ők egy alsóbbrendű réteg, a kifejletlen herelények egy csoportja).

photo.jpg

(Ő herelény-e vagy nem-e?)

Ízelítőül egy szemtanú beszámolója, aki találkozott egy lammaszturkival:

„Este 10 körül épp a fürdőszobában guggoltam, mikor legnagyobb meglepetésemre elment a villany. Megijedtem, kisiettem a ház mögé, hogy visszakapcsoljam az áramot, mikor a nagy sötétségbe egy hatalmas, herezacskó formájú alak rajzolódott ki előttem, izzadságszag kíséretében.  Sikítani akartam, de nem jött ki hang a torkomon, mert a lény a számra tette a szőrét és azt mondta: - Cccccccssss! Ijedtembe görcsöt kaptak a lábaim is, és csak álltunk ott a lénnyel hosszú percekig, majd elengedett a szorításából, elszaladt és bebukfencezett egy szivar alakú űrhajóba, mely addig a házam mögötti kukoricás takarásában volt. Az űrhajó roppantott egyet, egy pillantra láttam is az ablakában a lényt, majd egy szivárvány sugár kíséretében elszáguldott.” – I.József, balatonfenyvesi lakos.

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyhatarozo.blog.hu/api/trackback/id/tr6214310209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.