Mesék távoli galaxisokból

Nagy lényhatározó

Bambulánok

2018. október 19. - Vendelke

A bambulánok a Cirbolya-galaxis közepén, a Bambula bolygón élik felettébb érdektelen mindennapjaikat. Bolygójukat egyszer majdnem elpuszította egy Krokolya flotta, akik a galaxis széléről érkeztek ártó szándékkal.

Hogy is néz ki egy kifejlett bambulán? Nagy fülek, szőrös test, ványadt segg, betokosodott orrlukak és vastag ovális száj.
122649465-6158ad0a-0b9b-4711-844e-8eb4fd2753dc_1.jpg

(Ó-zsíbár ábrázolás egy bambulánról, harci öltözetben) 

Sajnos a bambulánok manapság már nagyon kevesen vannak, sokan csatlakoztak a Krokolya flottához, mások pedig elindultak meghódítani a szomszédos Ilonka néni bolygót. A megmaradt bambulánok ördögi terveket forralnak az egész galaxis elpusztítására, a Krokolya flotta bedarálására, majd más, szomszéd galaxisok meglátogatására és kiszipolyozására.

Fővezérük Zsíros Ámpián, aki közel 1000 éve uralkodik. Népe sokszor fellázadt ellene és próbálta eltenni láb alól, de Ámpián elpusztíthatatlannak bizonyult. Cselszövéseivel és hazugságaival végül behálózta a bambulánokat, akiknek később már saját gondolatuk sem maradt.

(A történetet egy putnokföldei lakos mesélte el, akinek egy bambulán mesélte el, akit száműztek a Földre, mivel megtagadta Zsíros Ámpiánt, mint uralkodót.)

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyhatarozo.blog.hu/api/trackback/id/tr3414310295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.